Jeśli nie wiecie co zrobić na obiad lub na kolację to mam dla Was super opcję. Danie idealnie sprawdzi się na kolację dla dwojga, a gdy zostanie jedna porcja to zawsze można ją wziąć na lunch do pracy.
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta w sosie pomidorowym to jest to!
Zaczynamy od usmażenia naleśników według standardowego przepisu
1 jajko
1 szkl mąki
1 szkl mleka
szczypta soli
Farsz zaczynamy od podsmażenia na oliwie cebuli. Następnie dodajemy szpinak i wszystko podsmażamy.
Gdy szpinak przestygnie to mieszamy go z serem i doprawiamy do smaku pieprzem. Ser sam w sobie jest słony, więc sól już nie będzie potrzebna.
Do przygotowania sosu pomidorowego potrzebujemy pomidorów w puszcze oleju i przypraw. Wszystko gotujemy aż z pomidorów odparuje woda.
Naleśniki smarujemy naszym farszem, zwijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem. Na wierzchu układamy ser żółty i mozzarelle.
Zapiekamy w temp 170 st przez 30 min.
Komentarze
Prześlij komentarz