Naleśniki ze szpinakiem i serem feta w sosie pomidorowym.

Witajcie,

Jeśli nie wiecie co zrobić na obiad lub na kolację to mam dla Was super opcję. Danie idealnie sprawdzi się na kolację dla dwojga, a gdy zostanie jedna porcja to zawsze można ją wziąć na lunch do pracy.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta w sosie pomidorowym to jest to!

Zaczynamy od usmażenia naleśników według standardowego przepisu

1 jajko

1 szkl mąki

1 szkl mleka

szczypta soli

Farsz zaczynamy od podsmażenia na oliwie cebuli. Następnie dodajemy szpinak i wszystko podsmażamy. 



Gdy szpinak przestygnie to mieszamy go z serem i doprawiamy do smaku pieprzem. Ser sam w sobie jest słony, więc sól już nie będzie potrzebna.

Do przygotowania sosu pomidorowego potrzebujemy pomidorów w puszcze oleju i przypraw. Wszystko gotujemy aż z pomidorów odparuje woda.

Naleśniki smarujemy naszym farszem, zwijamy. Układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem. Na wierzchu układamy ser żółty i mozzarelle.

 Zapiekamy w temp 170 st przez 30 min.

I smaczne zapiekane naleśniki gotowe.


Komentarze