Sałatka z jarmużu kukurydzy i kabanosów

Witajcie,


Pokażę Wam dziś sałatkę, którą zrobiłam sobie do pracy. To  był eksperymentalny przepis, ale że wyszło bardzo pyszne danie to postanowiłam się nim z Wami podzielić.  Może ktoś z Was z niego skorzysta.

Potrzebujemy:

jarmuż
kabanosy
kukurydzę
cebulę
mleko kokosowe
ser żółty



Na oleju podsmażamy kabanosy, cebulę i kukurydzę. Gdy cebula będzie miękka, a kabanosy lekko brązowe dodajemy mleko kokosowe.



Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy jarmuż i ser. Wszystko bardzo szybko mieszamy, bo po dodaniu sera gęstnieje.



Jarmuż dzięki temu że nie jest długo na patelni zostaje chrupiący, obklejony serem i mlekiem kokosowym smakuje wyśmienicie.

Musicie tego spróbować. Koniecznie!

Komentarze