Foodbook 14/2020- faszerowana cukinia

 

Witajcie,


Dziś będzie foodbook. A w nim przepis na pyszną faszerowaną cukinie. 

Zapraszam niżej do posta :)


Śniadanie na słodko. Chlebek twarożek, figa i miód. Pychaaa. Uwielbiam i polecam każdemu kto jeszcze nie próbował.
Kawa w takiej pięknej filiżance smakuje 100 razy lepiej. Filiżanka oczywiście z Pepco, ale to już pewnie wiecie :)

Na obiadek były kotlety mielone, ziemniaczki i buraczki. Tradycyjny obiad.

I czas na przepis. 

Nie podaje proporcji bo są one różne w zależności jakie duże macie cukinie. Ja zawsze takie potrawy robię na oko. I o dziwo zawsze odmierzam dobrze.

Mięso mielone, cebulę, paprykę pieczarki podsmażamy na oleju. Doprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym, czosnkiem, ostrą papryka i suszoną cebulą. Pod koniec smażenia dodajemy przecier pomidorowy.
Cukinie przekrojoną i wydrążoną pięknie przez 5 min w piekarniku, aby jej środek był lekko podpieczony.
Wykładam na cukinie farsz i piekę. A pod koniec posypuje serem.
Zjadłam taką cukinię z miksem sałat. I było smacznie, zdrowo i sycąco.

Mmmniammm :)

Trzymajcie się!


Komentarze