Witajcie,
Dziś będzie foodbook. A w nim przepis na pyszną faszerowaną cukinie.
Zapraszam niżej do posta :)
Kawa w takiej pięknej filiżance smakuje 100 razy lepiej. Filiżanka oczywiście z Pepco, ale to już pewnie wiecie :)
Na obiadek były kotlety mielone, ziemniaczki i buraczki. Tradycyjny obiad.
I czas na przepis.
Nie podaje proporcji bo są one różne w zależności jakie duże macie cukinie. Ja zawsze takie potrawy robię na oko. I o dziwo zawsze odmierzam dobrze.
Cukinie przekrojoną i wydrążoną pięknie przez 5 min w piekarniku, aby jej środek był lekko podpieczony.
Wykładam na cukinie farsz i piekę. A pod koniec posypuje serem.
Zjadłam taką cukinię z miksem sałat. I było smacznie, zdrowo i sycąco.
Mmmniammm :)
Trzymajcie się!
Komentarze
Prześlij komentarz