Witajcie,
Do kawy domowe ciasto drożdżowe upieczone przez moją mamę.
Do warzyw i grzybów oddałam sparzony wcześniej makaron instant. Wszystko doprawiłam solą, pieprzem, sosem sojowym, czosnkiem granulowanym, imbirem i sokiem z cytryny.
Dzisiejsze memu będzie bardziej kolorowe. Będą dwa dania, które wymyśliłam sama. Eksperymentowałam w kuchni i wyszło coś całkiem dobrego.
Śniadanie nie zbyt wymyślne. Kanapki z salami, camembertem i ketchupem.
Do kawy domowe ciasto drożdżowe upieczone przez moją mamę.
Obiad to czysta improwizacja.
Do warzyw i grzybów oddałam sparzony wcześniej makaron instant. Wszystko doprawiłam solą, pieprzem, sosem sojowym, czosnkiem granulowanym, imbirem i sokiem z cytryny.
Podałam posypane szczypiorkiem. Wyszło smaczne, zdrowe i pięknie wyglądające danie.
Na deser zjadłam małego batonika MilkyWay
Na kolację przygotowałam warzywne muffinki.W foremki włożyłam pokrojone w kostkę rzodkiewki, pomidora, ogórka, kiełbasę, szczypiorek, oliwki oraz ser żółty i camembert. Wszystko zalałam ubitymi i doprawionymi jajkami.Piekłam ok. 20 min. w temp. 170 stopni.
Tak prezentowały się po upieczeniu.
Muffinki w takiej wersji często się u mnie pojawiają, są też ciekawą propozycją przekąski na imprezy.
A jakie muffinki Wy robicie?
Komentarze
Prześlij komentarz