Witajcie,
Razem z Tomkiem uwielbiamy jedzenie. Baa my je kochamy! Każdy nasz wyjazd w swoim punkcie posiada odwiedzenie restauracji i zjedzenie czegoś nowego.
Ziemniaki, schabowy i surówka to nie dla nas. Zawsze wybieramy coś innego, czego jeszcze nie mieliśmy okazji kosztować. Uwielbiamy poznawać nowe smaki, bo to nas cieszy.
Podczas pewnego wypadu do Łodzi odwiedziliśmy turecką restaurację Mangal znajdującą się na ulicy Piotrkowskiej 71.
Zobaczcie co wybraliśmy
Talerz przystawek (grillowane papryczki, ostra pasta z pomidorów, zielona fasolka, pasta z serowo-szpinakowa, twarożek i hummus) podany z chlebkiem oraz Lahmacun- wypiekany placek z mięsem, cebulą i papryką.
Ta przystawka podbiła moje kubki smakowe! Wszystko na talerzu było tak dobre, idealnie doprawione i z chlebem smakowało obłędnie.
A tutaj mamy jagnięcinę z bakłażanem w pomidorach podane z kawałkami pieczywa polane sosem czosnkowym.
To danie smakowało nam obojgu. Jagnięcina była miękka i soczysta a pomidory z bakłażanem polane sosem czosnkowym idealnie z nią współgrały. Tworząc wyśmienite dania.
Oczywiście była też tradycyjna turecka herbata, która była smaczna, dość mocna i aromatyczna. Nie obyło się bez "dolewki".
Na koniec była turecka kawa, która niestety najmniej nam smakowała.
Komentarze
Prześlij komentarz