Witajcie ,
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na sernik. Sernik, który zawsze mi wychodzi, jest prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny.
Potrzebujemy:
1 paczkę delicji
1 kg sera twarogowego
6 jaj
1szkl cukru
1 cukier waniliowy
2 budynie waniliowe
600 ml śmietany 18%
Na blachę o wymiarach 20cm x 20cm wykładam delicję czekoladą do góry. Nagrzewam piekarnik na 170 stopni.
W misce mieszam ser, śmietanę, cukier waniliowy i cukier. Mieszam na najwolniejszych obrotach, tylko do połączenia składników.
Następnie dodajemy po jednym jajku i delikatnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy budynie. Po połączeniu składników delikatnie przelewamy do blachy i pieczemy 1 godzinę.
Po godzinie wyłączamy piekarnik ale nie otwieramy drzwi piekarnika przez 2-3 godziny. Sernik musi stężeć. Później można go wyciągnąć.
Możemy go podać z polewą czekoladową lub posypanego cukrem pudrem.
Paa
Komentarze
Prześlij komentarz