Sernik, który zawsze mi wychodzi

 

Witajcie ,


Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na sernik. Sernik, który zawsze mi wychodzi, jest prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny.

Potrzebujemy:

1 paczkę delicji

1 kg sera twarogowego 

6 jaj

1szkl cukru

1 cukier waniliowy 

2 budynie waniliowe 

600 ml śmietany 18%

Na blachę o wymiarach 20cm x 20cm wykładam delicję czekoladą do góry. Nagrzewam piekarnik na 170 stopni.

W misce mieszam ser, śmietanę, cukier waniliowy i cukier. Mieszam na najwolniejszych obrotach, tylko do połączenia składników.

Następnie dodajemy po jednym jajku i delikatnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy budynie. Po połączeniu składników delikatnie przelewamy do blachy i pieczemy 1 godzinę. 

Po godzinie wyłączamy piekarnik ale nie otwieramy drzwi piekarnika przez 2-3 godziny. Sernik musi stężeć. Później można go wyciągnąć. 

Możemy go podać z polewą czekoladową lub posypanego cukrem pudrem.

Paa

Komentarze