Muffinki marchewkowe idealne na jesień

 


Witam,


Mam dla Was super przepis na szybie i pyszne muffinki marchewkowe.

W ostatnim czasie robiłam je i wyszły przepyszne.

Składniki:

Mąka - 225 g

Marchew - 210 g

Cukier-170 g

Olej rzepakowy - 70 g

Jajka - 4 sztuki

Cynamon - 1 łyżeczka 

Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka 

Soda Oczyszczona - 1 łyżeczka 

Mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sodę mieszamy. Marchew trzemy na tarce na drobnych oczkach. Jajka i cukier ucieramy na puszystą masę. 

Następnie dodajemy olej. Po wymieszaniu dodajemy marchew i mąkę. Wszystko mieszamy do połączenia składników.

Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w piekarniku w 170 stopniach przez 30 min. 


I mamy już gotowe. Z całej porcji zrobiłam  24 muffinki. Można je posypać cukrem pudrem lub zrobić krem budyniowy, ale ja chciałam żeby były bardziej dietetyczne.


Trzymajcie się! 

Komentarze