Witam,
Mam dla Was super przepis na szybie i pyszne muffinki marchewkowe.
W ostatnim czasie robiłam je i wyszły przepyszne.
Składniki:
Mąka - 225 g
Marchew - 210 g
Cukier-170 g
Olej rzepakowy - 70 g
Jajka - 4 sztuki
Cynamon - 1 łyżeczka
Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Soda Oczyszczona - 1 łyżeczka
Mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sodę mieszamy. Marchew trzemy na tarce na drobnych oczkach. Jajka i cukier ucieramy na puszystą masę.
Następnie dodajemy olej. Po wymieszaniu dodajemy marchew i mąkę. Wszystko mieszamy do połączenia składników.
Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w piekarniku w 170 stopniach przez 30 min.
I mamy już gotowe. Z całej porcji zrobiłam 24 muffinki. Można je posypać cukrem pudrem lub zrobić krem budyniowy, ale ja chciałam żeby były bardziej dietetyczne.
Trzymajcie się!






Komentarze
Prześlij komentarz