Co jadłam w ciągu dnia. Przepis na ciasteczka owsiane.

 


Witajcie,


Jak wyglądał mój wcześniejszy dzień pod kątem jedzenia. 

Było prosto, zdrowo i smacznie. Na koniec dam Wam przepis na pyszne i szybkie ciastka z płatkami owsianymi i żurawiną. 

Dzień zaczęłam od szakszuki. Mojej ulubionej wersji śniadaniowej. A robiona przez Tomka jest najlepsza. 


W mojej wersji zawsze są pomidory z puszki, papryka cebula i przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią oraz dwa jajka.


W pracy zjadłam szybką sałatkę z rukoli, mozzarelli, pomidorów, cebuli i papryki, dressing z musztardy i miodu.


Na obiad był ryż smażony z warzywami z sosem sojowym oraz sakiewki z kurczakiem i pieczarkami.


Na kolację znowu była sałatka. Ostatnio mam fazę na jedzenie sałatek, praktycznie codziennie jakąś jem. Ta była ze szpinakiem, szynką, papryką, ogórkiem, pomidorem oraz serami. Dressing to musztarda i miód.

A do kawy były domowe ciasteczka z płatków owsianych i żurawiny.


Do zrobienia ciastek potrzebujemy:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 100 g żurawiny
  • 100 g słonecznika
  • 20 g siemię lniane
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
Jajka i miód mieszam ze sobą następnie dodaje pozostałe składniki. Łączę ze sobą i pozostawiam na 20 min. Po tym czasie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam masę formując łyżka ciastka.
Piekę ok 20 minut w 170 st. C


Ciastek wyszło mi 22 sztuk i już zostały zjedzone.

Idę wyciągnąć i przejrzeć ozdoby świąteczne. 1 grudzień już nie długo więc, muszę wszystko przejrzeć i zobaczyć czego nam brakuje. Teraz mamy dom, więc ozdób potrzebujemy więcej niż do mieszkania. Kilka rzeczy już dokupiliśmy, między innymi choinkę, postanowiliśmy kupić sztuczną 2m. I już nie możemy się doczekać jej ubierania. 

Trzymajcie się ciepło! 


Komentarze